Openingstocht 2019

   Minimize

Op donderdag morgen 10.00 uur was iedereen weer klaar om uit te varen. Het was wat miezerig weer, maar dat kon de pret niet drukken. Ook waren er veel leden verhinderd om mee te gaan, dat was jammer, maar het was toch een gezellige groep.

Met veel tegenwind kwam de groep in Aalst aan. Deze keer niet bij het Esmeer , maar bij de Rietschoof. Ook daar hadden ze veel last van de wind , maar het lukte toch iedereen om zijn boot op de juiste plaats te krijgen. Er werd een plaatsje gezocht om koffie met gebak te gaan gebruiken.

Wil en Mia Maas boden spontaan hun boot aan, om daar met iedereen koffie te gaan drinken. Kon men uit de wind en het was gezellig onder elkaar. Het bleef nog lang onrustig aan boord. 's Avonds zijn er nog enkele leden naar de bingo geweest. Het prijzen pakket was mooi, maar voor degene die er van onze club waren , was er geen prijs weggelegd. Dat kwam misschien ook wel , omdat niet iedereen de cijfers goed kon zien. Of dat nu aan het gemis van een bril lag of aan iets anders , dat weet ik ook niet.

De volgende ochtend was er een lekker ontbijt. Een persoon moest nog gebeld worden , die dacht dat het ontbijt de volgende dag was , maar ook die verscheen nog. Gedurende de dag werd er gevist, gebuurt, gewandeld en kwamen ze hier en daar weer samen om de dag door te nemen. 's Avonds was er een lekker driegangen diner. Iedereen genoot ervan. Met een tevreden gevoel ging ieder naar zijn boot terug.

Op zaterdag morgen was iedereen op zijn eigen manier bezig en na de middag kwamen we weer samen om iets te drinken en te buurten. 's Avonds hadden we een buffet met nasi ,bami en sate. Ook dat ging er goed in. Wat later op de avond kwamen er 2 zangers optreden. Vanuit de boot was de muziek goed te volgen alsmede op het terras. En toen was het alweer zondag morgen. Weer tijd voor een ontbijtje en om 13.00 uur gingen we weer richting Waspik. Dat ging met wind in de rug en we waren snel terug in Waspik. We kunnen weer met tevredenheid terug kijken op een leuke openingstocht.


Barbecue

Minimize

In de vroege morgen regende het nog, maar tegen 10.30 uur was het droog en konden de vrijwilligers de tent opzetten. Met de tekening in de hand, werden de stokken klaar gelegd en na wat gepuzzel stond de tent op. De party tent er naast en het feest kon beginnen. Han had wat stoelen geregeld , dus alleen een tafel meebrengen was voldoende. Diverse leden gingen eerst nog voetbal kijken, want de Nederlandse dames moesten spelen en dat werd toch niet graag gemist. Gelukkig wonnen zij en dus kon iedereen met een goed humeur aan de barbecue beginnen. Han had deze keer ,i.v.m.gezondheids problemen van de slager, alles moeten ophalen in Oisterwijk. Maar ook dat kwam weer goed. Zoals van ouds was er weer vlees en salades genoeg. Iedereen smulde weer en er werd veel gelachen. Rond 23.30 uur ging men zijn bed opzoeken.

De volgende ochtend waren Han en Ton alweer vroeg present. Er moest koffie gezet worden en het duurt even voordat de koffie doorgelopen is. Er was dit jaar weer soep en ook de bekende gehaktballetjes waren er weer bij. We hadden vanmorgen wat meer wind, dus werd er een wandje extra in de tent gehangen. Konden we nog wegkijken , maar we zaten windvrij. Nadat iedereen verzadigd was en de boel weer opgeruimd , moesten we weer een gedeelte van de tent opruimen. De party tent werd ingepakt en de wanden van de grote tent werden er uitgehaald. De tent werd geschoord, want hij blijft nog een week staan.

Zaterdag, 22 juni, werd er een demonstratie knopen en splitsen gegeven. We hopen dan wat nieuwe leden te kunnen krijgen. Lukt het niet, dan hebben we toch ons best gedaan. Ondertussen is de demonstratie middag geweest. Jan Lispet heeft laten zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn op knoop en splits gebied. Helaas waren er maar weinig mensen in geïnteresseerd. Het heeft 1 nieuw lid opgeleverd. Hier moeten we het voorlopig mee doen. Alles bij elkaar waren het leuke dagen.

Login